نامه زرندی به کمیجانی؛ ایجاد ظرفیتهای جدید و جلوگیری از هدررفت منابع بانکی با آمایش صنعتی کشور!
بورسنا: وزارت صمت در اقدامی بی سابقه خواستار پرداخت نشدن وام برای ایجاد ظرفیت جدید در ۳۰ رشته فعالیت شامل ۱۳۷۴ محصولی شد که ظرفیت تولید آن ها در کشور به اشباع رسیده است. این در حالی است که طی سال های گذشته چنین درخواستی سابقه نداشته است و این درخواست را می توان به منزله نوعی آمایش صنعتی کشور و جلوگیری از هدررفت منابع […]

بورسنا: وزارت صمت در اقدامی بی سابقه خواستار پرداخت نشدن وام برای ایجاد ظرفیت جدید در ۳۰ رشته فعالیت شامل ۱۳۷۴ محصولی شد که ظرفیت تولید آن ها در کشور به اشباع رسیده است. این در حالی است که طی سال های گذشته چنین درخواستی سابقه نداشته است و این درخواست را می توان به منزله نوعی آمایش صنعتی کشور و جلوگیری از هدررفت منابع بانکی برای صنایع اشباع شده دانست.
دریافت فهرست صنایع اشباع و دارای ریسک سرمایهگذاری بالا
به گزارش بورسنا به نقل از مهر، سعید زرندی معاون طرح و برنامه وزیر صمت در نامهای به کمیجانی قائم مقام بانک مرکزی درخواست کرد نظام بانکی اعطای وام را از صنایعی که هم اکنون در کشور ظرفیتهای اشباع دارند و نیازی به ایجاد ظرفیتهای جدید در آن ها نیست، به سمت صنایعی که دارای اولویت سرمایه گذاری هستند، معطوف کند.
بورسنا: در این نامه اسامی ۳۰ رشته فعالیت به عنوان رشته فعالیتهای اشباع و دارای ریسک سرمایه گذاری بالا و ۱۳۷۴ محصول این رشته فعالیتها درج و درخواست شده به جای پرداخت وام برای ایجاد ظرفیتهای جدید در این ۳۰ رشته، سایر رشته فعالیتهایی که کشور در زمینه آن ها دارای کمبود است و مزیت سرمایه گذاری دارند، در اولویت پرداخت وام بانکی قرار بگیرند. البته در این نامه تاکید شده است پرداخت تسهیلات به طرحهای نیمه تمام با پیشرفت فیزیکی مناسب که قبلاً در ارکان اعتباری بانکهای عامل مصوب شده و پرونده تسهیلاتی آن ها در دست اقدام است، همچنان مورد درخواست است.

به گزارش بورسنا، گفتنی است که پیرو سیاستهای توسعه سرمایهگذاری در بخش صنعت، معدن و تجارت، ظرفیتهای تولیدی و خدماتی زیادی در سراسر کشور ایجاد شده است.
علیرغم توصیههای صورتگرفته، در برخی از رشته فعالیتها، ظرفیتهای ایجادشده از نیاز کشور بیشتر است و بعضاً موجب شده تا برخی واحدها در حداکثر ظرفیت فعالیت ننمایند. گرچه توسعه صادرات میتواند رافع این مشکل باشد. اما نوع محصولات و نداشتن صرفه و پتانسیل صادرات، کیفیت محصولات تولیدی، رقابت در بازارها و … از موانع عملیاتی شدن این مهم است.
ازآنجا که صرف بهینه منابع جهت سرمایهگذاریهای جدید بسیار حائز اهمیت است، با همکاری تشکلهای بخش خصوصی در حوزه صنعت، معدن و تجارت و معاونتهای تخصصی و سازمانهای تابعه وزارت صنعت، معدن و تجارت، فعالیتهایی که به دلایل فوق و یا سایر دلایل اشباع بوده و دارای ریسک سرمایهگذاری بالا هستند، شناسایی و اطلاعرسانی شده است و سرمایهگذاری در این زمینه توصیه نمیشود. البته سرمایهگذاری در این صنایع، صرفاً با هدف صادرات قابل قبول بوده و مورد تأیید است.
دریافت فهرست کامل صنایع اشباع و دارای ریسک سرمایهگذاری بالا