اولین همایش اخلاق دیجیتال آخر بهمن برگزار می‌شود

بورسنا: تبیین شناختی و مبانی اخلاق دیجیتال، نیازمندی فردی و اجتماعی به اخلاق دیجیتال، اخلاق دیجیتال و حمایت از نهاد خانواده، اخلاق دیجیتال و آسیب‌های فضای مجازی، اخلاق دیجیتال و تأثیر آن بر استفاده از هوش مصنوعی و اخلاق دیجیتال و مسئولیت اجتماعی از نگاه ادیان محور‌های این همایش است.


به گزارش بورسنا، دبیر اجرایی همایش اخلاق دیجیتال گفت: در حوزه مسابقه ایده پردازی از تمام ایده پردازان دعوت به همکاری می‌کنیم.
سعید نظری توکلی، مشاور امور بین‌الملل دانشکده الهیات و دبیر علمی همایش اخلاق دیجیتال و فضای مجازی گفت: در حوزه دیجیتال و فضای مجازی با مسائل اخلاقی مختلفی روبرو هستیم و در نهایت با بررسی‌های گوناگون توانستیم محور‌های این همایش را در ۶ محور کلی دسته بندی کنیم.

او ادامه داد: تبیین شناختی و مبانی اخلاق دیجیتال، نیازمندی فردی و اجتماعی به اخلاق دیجیتال، اخلاق دیجیتال و حمایت از نهاد خانواده، اخلاق دیجیتال و آسیب‌های فضای مجازی، اخلاق دیجیتال و تأثیر آن بر استفاده از هوش مصنوعی و اخلاق دیجیتال و مسئولیت اجتماعی از نگاه ادیان محور‌های این همایش است.

دبیر علمی همایش اخلاق دیجیتال و فضای مجازی گفت: کمیته علمی و شورای سیاست‌گذاری در این همایش با حضور و ترکیبی از دانشگاهیان ایرانی و خارجی شکل گرفته است. تاکنون دبیرخانه بیش از ۴۰ مقاله دریافت کرده که در حال پایش مقالات هستیم.این همایش به همت دانشکده الهیات دانشگاه تهران و نهاد‌های مختلف تحقیقاتی، پژوهشگاه ها، دانشگاه‌های دیگر و کمیسیون‌های ملی یونسکو و آیسسکو برگزار می‌شود.

محمود شیخ، دبیر اجرایی نخستین همایش اخلاق دیجیتال و معاون پژوهشی دانشکده الهیات و معارف تهران نیز گفت: در زمینه اخلاق دیجیتال و فضای مجازی کار‌هایی در سطح بین المللی انجام شده است.

او با اشاره به ضرورت مسائلی که درباره فضای مجازی در کشور وجود دارد، گفت: تنها گروه و نخستین گروه اخلاق حرفه‌ای را در سطح کشور داشتیم و خدمات موثری را در نهاد‌ها و ارگان‌ها و سازمان‌های صنعتی ارائه دادیم. گام سوم ما ورود به عرصه اخلاق دیجیتال است.کمیته علمی بیش از ۲۰ نفر از اساتید برجسته داخلی و خارجی هستند و سه جلسه شورای سیاست گذاری تشکیل شده است. زمان برگزاری کنفرانس ۳۰ بهمن، مهلت زمان دریافت چکیده مقالات تا ۳۰ دی و دریافت مقاله کامل تا ۱۵ بهمن است.

به گفته وی، این همایش یک گام ابتدایی است و در حاشیه آن یک مسابقه ایده پردازی و یک نمایشگاه هم برگزار خواهد شد.

دبیر اجرایی همایش اعلام کرد: دو برنامه داریم که بعد از همایش به آن می‌پردازیم. برای تأسیس یک شتابدهنده برای حوزه اخلاق دیجیتال برنامه ریزی ابتدایی انجام می‌دهیم و تدوین استاندارد اخلاق دیجیتال و اجرایی کردن آن توسط دانشکده الهیات در سطح ملی و بعد بین الملل در دستور کار است. تمام رهبران و ادیان ایران را دعوت می‌کنیم که ضمن شرکت در همایش کمک کنند سند تدوین اخلاق دیجیتال را بنویسیم.

به گفته برگزارکنندگان این همایش، در حوزه مسابقه ایده پردازی، از تمام ایده پردازان از سطح ابتدایی در حد یک پاورپوینت یا کسانی که به محصول رسیده اند دعوت به همکاری می‌شود. همچنین جدا از اینکه از ایده‌ها در روز همایش تقدیر می‌شود تسهیلات و حمایت‌هایی هم به آن‌ها تعلق می‌گیرد. نمایشگاهی نیز در حاشیه روز نمایش در مورد آخرین دستاورد‌های حوزه دیجیتال و محصولات فناورانه و نوآورانه برگزار خواهد شد.

محمود واعظی، رئیس دانشکده الهیات و معارف اسلامی دانشگاه تهران هم بیان کرد: حداقل حدود ۴۰ یا ۵۰ موسسه یا دانشکده پای‌کار هستند و مشارکت در برگزاری این برنامه دارند. برای انجام این کار در جامعه، نیازمند سفارش خاصی نیستیم، برخی کار‌ها این گونه است که باید خودمان بجوشیم و انجام دهیم.

او گفت: با معاونت پژوهش و فناوری دانشکده به توافق رسیدیم همایش در سطح بین المللی در این زمینه برگزار شود. قصد داریم با گردآوری مقالات ارزشمند و استفاده از نهادها و شخصیت ها در سطح حقیقی و حقوقی بتوانیم مجموعه نفیسی را در اخلاق دیجیتال و فضای مجازی آماده کرده و ارائه دهیم.باشگاه خبرنگاران جوان

Next Post

آیا تا سال ۲۰۳۱ هوش مصنوعی از کنترل انسان خارج می‌شود!؟

ی نوامبر 12 , 2023
بورسنا: در حالی که هوش مصنوعی امروزی به طور معمول بر روی وظایف خاص تمرکز می‌کند، فشار به سمت حرکت به سوی هوش جامع مصنوعی باعث می‌شود که این فناوری درک انسانی بیشتری از جهان پیدا کند و توانایی‌های آن افزایش یابد. همانطور که هوش مصنوعی به گسترش درک خود ادامه می‌دهد، به طور پیوسته به تبدیل شدن به هوش جامع مصنوعی نزدیک‌تر می‌شود که برخی می‌گویند تنها یک قدم با این تکینگی فاصله دارد.

خبرهای دلخواه شما